Lista de bandeiras de España

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.

Esta é unha lista de bandeiras que algunha vez foron oficiais en España. Para máis información sobor o pavillón nacional, visite o artigo Bandeira de España.

Bandeiras Nacionais[editar | editar a fonte]

Bandeira Data Uso Descrición
Flag of Spain.svg 1981- actualidade Bandeira nacional, Bandeira do Estado, Bandeira Civil e Bandeira de Guerra. A bandeira de España está formada por tres franxas horizontais: vermello, amarelo e vermello, sendo a franxa amarela do dobre de ancho que cada franxa vermella.
Flag of Spain (Civil).svg 1843-1931
1939- actualidade
Bandeira nacional (variante para uso civil) Bandeira nacional sen escudo de armas.
Naval Jack of Spain.svg 1945- actualidade Pavillón de proa dos buques de guerra da Armada.
Bandera yate.png 1977- Bandeira de embarcacións de recreo. A bandeira de España cunha coroa real azul no centro.

Estandarte real[editar | editar a fonte]

Bandeira Data Uso Descrición
Estandarte Real de España.svg 1975-
(O seu regulamento legal data de 1977[1])
Estandarte do Rei de España Un cadrado azul escuro co Escudo de Armas do Rei no centro.
Estandarte del Príncipe de Asturias.svg 2001- Estandarte do Príncipe de Asturias Un cadrado azul claro con Escudo de armas do Príncipe de Asturias no centro.

Comunidades Autónomas[editar | editar a fonte]

Bandeira Data Uso Descrición
Bandera de Andalucía.svg Bandeira de Andalucía
Flag of Aragon.svg Bandeira de Aragón
Flag of Asturias.svg Bandeira de Asturias
Flag of the Balearic Islands.svg Bandeira das Illas Baleares
Flag of the Basque Country.svg A Ikurriña, bandeira do País Vasco
Flag of the Canary Islands.svg Bandeira das Illas Canarias
Flag of Cantabria.svg Bandeira de Cantabria
Bandera Castilla-La Mancha.svg Bandeira de Castela-A Mancha
Flag of Castilla y León.svg Bandeira de Castela e León
Flag of Catalonia.svg A Senyera, bandeira de Cataluña
Flag Ceuta.svg Bandeira de Ceuta
Flag of Extremadura.svg Bandeira de Estremadura
Flag of Galicia.svg Bandeira de Galicia
Flag of La Rioja (with coat of arms).svg Bandeira de A Rioxa
Flag of the Community of Madrid.svg Bandeira de Madrid
Flag of Melilla.svg Bandeira de Melilla
Flag es-región de murcia 300.png Bandeira de Murcia
Flag of Navarre.svg Bandeira de Navarra
Flag of the Land of Valencia (official).svg A Senyera coronada, bandeira da Comunidade Valenciana

Bandeiras históricas[editar | editar a fonte]

Bandeira Data Uso Descrición
Flag of Cross of Burgundy.svg 1506-1701
Eventualmente até 1785
Cruz de Borgoña, bandeira militar, tamén utilizado como bandeira dos Territorios de Ultramar españois. Unha Cruz de San Andrés vermella con pólas de podado áspero sobre fondo branco.
Bandera de Costas 1700-1771.png 1701-1785 Bandeira usada nas bases navais e defensas costeiras.
Pabellón sencillo de la Armada de España 1701 1785.svg 1701-1785 Pavillón de proa
Bandera de España 1701-1760.svg 1701-1748 Pavillón de proa de etiqueta
Bandera de España 1760-1785.svg 1748-1785 Pavillón de proa de etiqueta
Flag of Spain 1785.svg 1785-1927 Pavillón da Marina Mercante
Flag of Spain (1785-1873 and 1875-1931).svg Bandeira de guerra (1785-1873). Bandeira nacional (1843-1873 e 1875-1931)
Flag of the First Spanish Republic.svg 1873-1874 Bandeira da Primeira República Española
Flag of the Second Spanish Republic.svg 1931-1939 Bandeira da Segunda República Española
Flag of the Spain Under Franco.png 1939-1977 Bandeira do Estado Español con Franco como xefe de Estado e primeiros anos do reinado de Xoán Carlos I)
Bandera de España(1977-1981).gif 1977-1981 Bandeira nacional

Véxase tamén[editar | editar a fonte]

Fonte[editar | editar a fonte]

Notas[editar | editar a fonte]

  1. Real decreto 1511 do 21 de xaneiro de 1977