Lista de autoestradas e autovías de España

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.
Spain traffic signal s1.svg
Spain traffic signal s1a.svg
Rede española de autoestradas e autovías

A rede de vías de calzadas separadas en España divídese en autoestradas e autovías. As primeiras son xeralmente de concesión con peaxe, mentres que as segundas son gratuítas e están mantidas polo Estado ou as comunidades. A 31 de decembro de 2007 a rede de vías de alta capacidade estaba composta por 14.689 km, o que supón o 8,8% do total de estradas de España, converténdose así no terceiro país do mundo tras os Estados Unidos e China por número de quilómetros.

Para ser considerada unha vía como autoestrada ou autovía, debe reunir as seguintes características:

  • Carecer totalmente de cruces ao mesmo nivel, interseccións, semáforos ou rotondas ao longo do seu percorrido.
  • Velocidade mínima de circulación de 60km/h, agás se as condicións do tráfico ou da situación da vía impídeno.
  • Actualmente en España a velocidade en autovías e autoestradas é de 120 quilómetros por hora. As revoltas do mundo árabe e o seu impacto sobre o prezo do petróleo obrigaron ao Goberno a adoptar medidas extraordinarias para reducir o gasto enerxético en España: o Consello de Ministros aprobou reducir de 120 a 110 quilómetros por hora a velocidade máxima en autovías e autoestradas, así como abaratar un 5% os billetes e abonos dos trens de media distancia e de proximidade. Ambas as medidas eran de carácter transitorio, e por ese motivo, a partir do 1 de xullo, ao baixar o prezo do petróleo, deixou de ter validez esa norma, que entrara en vigor o pasado 7 de marzo de 2011.[1]
  • Calzadas separadas para cada sentido de circulación.
  • Dispor de máis de 1 carril de circulación para cada sentido da marcha

Non se consideran xa que logo autovías nin autoestradas as estradas que aínda dispondo de calzadas separadas para cada sentido e de máis dun carril de circulación por sentido, teñan ao longo da súa percorrido rotondas, cruces ou semáforos ou se permita circular de forma ordinaria a velocidades inferiores a 60km/h. Con todo existen diferenzas entre autovías e autoestradas, así, as autovías son estradas con calzadas separadas para os dous sentidos da circulación, cuxas entradas e saídas non se someten ás esixencias de seguridade das autoestradas, como é que o acceso aos inmobles lindeiros coa autoestrada non se realiza directamente desde a mesma, senón que se deben dispor para iso de vías de servizo, aínda que as autovías tamén poden dispolas. Por iso tecnicamente a diferenza entre unha autoestrada e unha autovía depende basicamente do deseño: as autoestradas están deseñadas para circular a unha velocidade máxima constante, con curvas de radios amplos que por norma xeral non obriguen a reducir a velocidade (salvo excepcións inevitables polo terreo onde se sitúan) e disposición de carrís de aceleración e deceleración o suficientemente longos, condicións que poden ter tamén algunhas autovías sen ser obrigatorio.

Autoestradas e autovías interurbanas[editar | editar a fonte]

As seguintes autoestradas e autovías, denominadas "Vías de Gran Capacidade", son parte da Rede de Estradas do Estado (RCE), xestionada pola Dirección Xeral de Estradas do Ministerio de Fomento, ou no caso de ser unha autoestrada de peaxe, pola empresa concesionaria, con arranxo ao contrato asinado. Moitas delas son os desdobramentos das estradas nacionais.

Identificador Denominación Itinerario
 A-1 
 E-5 
Autovía do Norte Madrid - Burgos - Rubena / Armiñón - Vitoria - Altsasu - Donostia
 AP-1 Spain traffic signal r200.svg
 E-5 
Autoestrada do Norte Burgos - Armiñón / Vitoria - Arrasate - Éibar  AP-8  - Donostia - Irún
 R-1 Spain traffic signal r200.svg
Autoestrada Radial 1 Madrid - * - El Molar - * - Santo Tomé de Puerto  A-1 
 A-2 
 E-90 
Autovía do Nordeste Madrid - Guadalaxara - Zaragoza - Alfajarín - * - Fraga - Lleida - Igualada - Barcelona - * - Mataró - Sant Andreu de Llavaneres - * - Xirona - * - Figueres - * - El Pertús
 AP-2 Spain traffic signal r200.svg
 E-90 
Autoestrada do Nordeste Alfajarín - Fraga - Lleida - El Vendrell - Martorell - Barcelona
 R-2 Spain traffic signal r200.svg Autoestrada Radial 2 Madrid - Guadalaxara -  A-2 
 A-3 
 E-901 
Autovía do Este Madrid - Tarancón - Utiel - Requena - Valencia
 R-3 Spain traffic signal r200.svg Autoestrada Radial 3 Madrid - Arganda del Rey -  A-3  - * - Tarancón
 A-4 
 E-5 
Autovía do Sur Madrid - Aranjuez - Córdoba - Sevilla - Dos Hermanas / Jerez de la Frontera - Cádiz
 AP-4 Spain traffic signal r200.svg
 E-5 
Autoestrada do Sur Dos Hermanas - Jerez de la Frontera
 R-4 Spain traffic signal r200.svg Autoestrada Radial 4 Madrid - Aranjuez - Ocaña -  A-4   AP-36 
 A-5 
 E-90 
Autovía do Suroeste Madrid - Talavera de la Reina - Mérida - Badaxoz - Portugal
 R-5 Spain traffic signal r200.svg Autoestrada Radial 5 Madrid - Navalcarnero -  A-5  - * - Talavera de la Reina
 A-6  Autovía do Noroeste Madrid - Collado Villalba / Adanero - Tordesillas - Benavente - Ponferrada - Lugo - A Coruña - Arteixo
 AP-6 Spain traffic signal r200.svg Autoestrada do Noroeste Collado Villalba - Adanero
 A-7 
 E-15 
Autovía do Mediterráneo Barcelona - * - Tarragona - Vandellòs / Castelló de la Plana - * - Valencia - Albaida - * - Alcoi - Murcia - Lorca - Almería - Albuñol - * - Polopos - Lobres - * - Velilla-Taramay - Málaga - Alxeciras
 AP-7 Spain traffic signal r200.svg
 E-15 
Autoestrada do Mediterráneo  A9  (Francia) - La Jonquera - Xirona - Barcelona - Tarragona - Puçol / Silla - Alacant / Crevillent - Cartagena - Vera / Málaga - Guadiaro
 A-8 
 E-70 
Autovía do Cantábrico Bilbao - Santander - * - Torrelavega - Unquera - * - Llanes - Xixón - * - Baamonde / Guitiriz - * - Ferrol
 AP-8 Spain traffic signal r200.svg
 E-70 
Autoestrada do Cantábrico  A63  - Irun - Donostia - Bilbao
 A-9  Autovía A Coruña-Pontevedra Sigrás  A-6  - * - Barro (Pontevedra Norte)
 AP-9 Spain traffic signal r200.svg
 E-1 
Autoestrada do Atlántico Ferrol - A Coruña - Santiago - Pontevedra - Vigo - Tui - A-55 - Portugal
 A-10  Autovía da Barranca Irurzun - Altsasu
 A-11 
 E-82 
Autovía do Douro Soria - * - Aranda de Duero - * - Valladolid - Zamora - * - Portugal
 A-12  Autovía do Camiño Pamplona - Logroño
 A-13  Autovía Logroño-Soria Logroño - * - Soria
 A-14  Autovía Lleida-Francia Lleida - * - Sopeira - * - Canejan
 A-15  Autovía de Leizarán
Autovía de Navarra
Rolda de Pamplona Oeste
Autovía de Urumea
Medinaceli - * - Almazán - * - Soria - * - Tudela / Irurzun - Hernani - Donostia
 AP-15 Spain traffic signal r200.svg Autoestrada de Navarra Tudela - Pamplona - Irurzun
 A-21  Autovía do Pireneo Pamplona - * - Jaca
 A-22  Autovía Huesca-Lleida Huesca - * - Lleida
 A-23 
 E-7 
Autovía Mudéxar Sagunt - Teruel - Zaragoza - Huesca - * Jaca - * - Somport - * - Francia
 A-24  Autovía Daroca-Burgos Daroca - * - Calatayud - * - Soria - * - Burgos
* Autovía Alcolea del Pinar-Alcañiz Alcolea del Pinar - * - Monreal del Campo - * - Alcañiz
 A-26  Autovía do Eixo Pirenaico Francia - * - Llançà - * - Figueres - * - Olot - * - Ripoll - * - Campdevànol
 A-27  Autovía Tarragona-Lleida Tarragona - Montblanc - Lleida
- Autovía da Alcarria Guadalaxara - * - Tarancón
 A-30  Autovía de Murcia Albacete - Murcia - Cartagena
 A-31  Autovía de Alacant Atalaya del Cañavate - Albacete - Almansa - Alacant
 A-32  Autovía Linares-Albacete Bailén - * - Linares - * - Albacete
 A-33  Autovía Cieza-Fuente la Higuera Cieza - Jumilla - Yecla - Caudete - Fuente la Higuera
 A-35  Autovía Almansa-Xàtiva Almansa - Xàtiva
 AP-36 Spain traffic signal r200.svg Autoestrada Ocaña-La Roda Ocaña - Quintanar de la Orden - La Roda
 AP-37 Spain traffic signal r200.svg Autoestrada Alacant-Murcia Alacant - * - Elx - * - Murcia
 A-38  Autovía Valencia-Santa Pola Valencia - * - Gandia - * - Benidorm - * - Alacant - * - Santa Pola
 A-40  Autovía de Castela-A Mancha Ávila - * - Maqueda - Toledo - * - Ocaña - * - Tarancón - Cuenca - * - Teruel
 A-41  Autovía Ciudad Real - Puertollano Ciudad Real - Puertollano
 AP-41 Spain traffic signal r200.svg Autoestrada Madrid-Córdoba Madrid - Toledo - * - Ciudad Real / Puertollano - * - Córdoba
 A-42  Autovía de Toledo Madrid - Toledo
 A-43  Autovía Estremadura-Comunidade Valenciana Mérida - * - Puertollano - Ciudad Real - Manzanares - Tomelloso - San Clemente - Atalaya del Cañavate
 A-44 
 E-902 
Autovía de Serra Nevada Bailén - Linares - Jaén - Granada - Motril
 A-45  Autovía de Málaga Córdoba - Antequera - Málaga
 AP-46 Spain traffic signal r200.svg Autoestrada de Málaga Alto de las Pedrizas - * - Málaga
 A-47  Autovía Sevilla-Rosal de la Frontera El Garrobo A-66  - * - Jabugo  A-83  - * - Rosal de la Frontera
 A-48 
 E-5 
Autovía Costa da Luz Tres Caminos - Vejer de la Frontera - * - Alxeciras
 A-49 
 E-1 
Autoestrada do Quinto Centenario Sevilla - Huelva - Ayamonte - Portugal
 A-50  Autovía Ávila-Salamanca Ávila - Salamanca
 AP-51 Spain traffic signal r200.svg Conexión Ávila Villacastín - Ávila
 A-52  Autovía das Rías Baixas Benavente - Ourense - O Porriño - Vigo
 AP-53 Spain traffic signal r200.svg Autoestrada Central Galega Santiago de Compostela -  AG-53 
 A-54  Autovía Santiago-Lugo Santiago - Aeroporto de Santiago de Compostela - * - Lugo
 A-55  Autovía do Atlántico Vigo - Tui
 A-56  Autovía Lugo-Ourense Lugo - * - Ourense
 A-57  Autovía Pazos-Barro Pazos de Borbén - * - Soutomaior - * - Pontevedra - * - Barro
 A-58  Autovía Trujillo-Cáceres Trujillo - * - Cáceres - * - Valencia de Alcántara - * - Portugal
 A-59  Autovía Vilaboa-Vigo Vilaboa  A-57  - * -  N-550  - * - Vigo
 A-60  Autovía Valladolid-León Valladolid - * - Medina de Rioseco - * - León
 AP-61 Spain traffic signal r200.svg Conexión Segovia San Rafael - Segovia
 A-62 
 E-80 
Autovía de Castela Burgos - Venta de Baños - Valladolid - Salamanca - Ciudad Rodrigo - Fuentes de Oñoro - * -
Portugal (Provisionalmente por  N-620 )
 A-63  Autovía Oviedo-La Espina Oviedo - Grado - * - La Espina
 A-64  Autovía Oviedo-Villaviciosa Villaviciosa - Oviedo
 A-65  Autovía Benavente-Palencia Benavente - * - Palencia
 A-66 
 E-803 
Autovía Ruta da Prata Xixón - Oviedo - Campomanes / Onzonilla - Benavente - * - Zamora - Salamanca - Plasencia - Cáceres - Mérida - Sevilla
 AP-66 Spain traffic signal r200.svg
 E-803 
Autoestrada Ruta da Prata Campomanes - Onzonilla
 A-67  Autovía Cantabria-Meseta Santander - Torrelavega - Reinosa - Aguilar de Campoo - Palencia
 A-68  Autovía do Ebro Valdealgorfa - * - Alcañiz - * - Zaragoza - * - Tudela - * - Logroño - * - Miranda de Ebro
 AP-68 Spain traffic signal r200.svg
 E-804 
Autoestrada Vasco-Aragonesa Bilbao - Logroño - Zaragoza
 AP-69 Spain traffic signal r200.svg Autoestrada Dous Mares Pesquera - * - Miranda de Ebro
 AP-71 Spain traffic signal r200.svg Autoestrada León-Astorga León - Astorga
 A-72  Autovía Monforte-Chantada Monforte de Lemos - * - Chantada
 A-73  Autovía Burgos-Aguilar de Campoo Burgos - * - Aguilar de Campoo
 A-75  Conexión A-52 - Portugal  A-52  - Portugal
 A-76  Autovía Ponferrada-Ourense Ponferrada - * - Ourense
 A-80  Autovía Suroccidente asturiano La Espina - * - Cangas del Narcea
 A-81  Autovía Badaxoz-Granada Badaxoz - * - Granada
 A-83  Autovía Huelva-Zafra Huelva - * - Fregenal de la Sierra - * - Zafra
 A-85  Autovía Barreiros-San Cibrao Barreiros A-8  - * - Foz - Burela - San Cibrao
 A-91  Autovía Puerto Lumbreras-Vélez Rubio Puerto Lumbreras - Vélez Rubio


(* en construción ou proxecto)

Autoestradas e autovías autonómicas[editar | editar a fonte]

As autoestradas e autovías autonómicas son autoestradas e autovías cuxa titularidade e xestión dependen dunha única Comunidade Autónoma. Normalmente trátase de vías con traxecto especialmente importante para os fluxos de transporte terrestre de devandita Comunidade e non tanto a nivel nacional. Unha infraestrutura deste tipo supón un gran esforzo económico por parte da administración autonómica, polo que normalmente realízase en casos de necesidade ou de que o Estado non a contemple no seu Plan de Transportes. En total, as autoestradas e autovías autonómicas de España comprenden uns 2.088 quilómetros (2000), é dicir, o 3% da rede de estradas das autonomías. Xa que logo, as comunidades teñen ao seu cargo o 20% das vías de gran capacidade de España.

Do mesmo xeito que coas autovías e autoestradas estatais, para que unha vía sexa considerada como tal, debe carecer en absoluto de calquera tipo de intersección ao mesmo nivel, paso de peóns, semáforo ou rotondas. Non se consideran xa que logo autovías as estradas desdobradas que teñen rotondas ao longo do seu percorrido ou semáforos.

Comunidade autónoma Identificador Denominación Itinerario
Andalucía  A-92  Autovía Sevilla - Almería  SE-30  Sevilla -  A-45  Antequera - Granada - Guadix - A-7  Almería
 A-92G  Autovía A-92-Granada  A-92  Santa Fe - Granada
 A-92M  Autovía A-92-Antequera  A-92  Estación de Salinas - Puerto de las Pedrizas
 A-92N  Autovía A-92-Rexión de Murcia  A-92  Guadix - Rexión de Murcia
 A-306  Autovía Jaén-Córdoba  A-4  El Carpio - * -  A-316  Torredonjimeno
 A-316  Trazado este da Autovía do Olivar  A-32  Úbeda - * - Jaén - * -  N-432 
 A-318  Trazado oeste da Autovía do Olivar Estepa A-45  - Lucena - Cabra -  N-432 
 A-334  Autovía do Almanzora  A-92N  Baza - * -  A-7  Huércal Overa
 A-357  Autovía do Guadalhorce Campillos - * - Cártama - A-7  Málaga
 A-376  Autovía Sevilla-Utrera  SE-30  Sevilla - * - Utrera
 A-381  Autovía Jerez-Los Barrios  A-4 Jerez de la Frontera - Los Barrios
 A-382  Autovía Jerez-Arcos  A-4  Jerez de la Frontera - Jédula -  A-384  Arcos de la Frontera
 A-383  Acceso Este a La Línea de la Concepción  A-7  La Línea de la Concepción
 A-384  Autovía Arcos de la Frontera-Antequera  A-382  Arcos de la Frontera - * -  A-45   A-92  Antequera
 A-395  Rolda Sur de Granada Granada - (continúa por estrada convencional  A-395  ata Serra Nevada
 A-398  Autovía Alcalá de Guadaíra-Carmona  A-92 Alcalá de Guadaíra - * -  A-4  Carmona
 A-431  Autovía Córdoba - Villarrubia  A-4  Córdoba - Villarrubia
 A-480  Autovía Jerez-Chipiona  A-4  Jerez de la Frontera - Sanlúcar de Barrameda - Chipiona
 A-483  Autovía Bollullos-Almonte  A-49  Bollullos Par del Condado - Almonte
 A-491  Autovía de Rota El Puerto de Santa María - * - Rota
 A-497  Autovía Huelva-Punta Umbría  A-49  Huelva - Punta Umbría
 A-8058  Autovía do Aljarafe  SE-30  Sevilla - San Juan de Aznalfarache - Gelves - Coria del Río - La Puebla del Río
Aragón  ARA-A1  Quinto Cinturón de Zaragoza  A-2  La Muela - * -  N-232  El Burgo de Ebro -
 AP-2  Villafranca de Ebro -  A-2  Villafranca de Ebro - * -  A-2  La Muela
 ARA-A2 Spain traffic signal r200.svg Autoestrada Cariñena-Mallén  A-23  Cariñena - * -  AP-68  Mallén
 ARA-A3  Autoestrada das Cinco Villas Ejea de los Caballeros - * - AP-68  Mallén
 ARA-A4 Spain traffic signal r200.svg Autoestrada do Moncayo  AP-68  Mallén - * -  A-15  Tarazona
Asturias  AS-I  Autovía Mineira  A-66  Mieres -  AS-II  -  A-8  Xixón
 AS-II  Autovía Industrial  A-66  Oviedo -  AS-I  -  A-8  Xixón
 AS-III  Autovía do Nalón Avilés - * - Lugones - * - Langreo
Illas Baleares  Ma-1  Autovía Palma-Andratx Palma - Peguera - * - Andratx
 Ma-13  Autovía Palma-Alcúdia Palma - Inca - Sa Pobla - * - Alcúdia
 Ma-19  Autovía Palma-Llucmajor Palma - L'Arenal - Llucmajor
 Ma-20  Vía de cintura Circunvalación de Palma
Illas Canarias  FV-1  Autovía norte de Fuerteventura Puerto del Rosario - * - Corralejo
 FV-2  Autovía sur de Fuerteventura Puerto del Rosario - Aeroporto de Fuerteventura - * - Las Salinas - * - El Charco
 FV-3  Circunvalación de Puerto del Rosario  FV-1  -  FV-2 
 GC-1  Autoestrada sur de Gran Canaria As Palmas de Gran Canaria - Puerto Rico - * - Tauro (Mogán) - * -  GC-2  San Nicolás de Tolentino
 GC-2  Autoestrada norte de Gran Canaria As Palmas de Gran Canaria - * - Gáldar - San Isidro - * -  GC-1  San Nicolás de Tolentino
 GC-3  Circunvalación das Palmas de Gran Canaria  GC-1  -  GC-2 
 GC-4  Acceso ás Palmas  GC-3  - Tarifa Alta
 GC-10  Acceso a Telde  GC-1  - Telde
 GC-23  Autovía de Guanarteme  GC-3 Guanarteme
 LP-2  Autovía de La Palma Santa Cruz de La Palma - Breña Baja
 LZ-1  Autovía norte de Lanzarote Arrecife - * - Guatiza - * - Órzola
 LZ-2  Autovía sur de Lanzarote Arrecife - Aeroporto de Lanzarote - * - Yaiza
 LZ-3  Circunvalación de Arrecife  LZ-1  -  LZ-2 
 TF-1  Autoestrada sur de Tenerife Santa Cruz de Tenerife - Adeje - * - Guía de Isora - * - Santiago del Teide - * -  TF-5  Icod de los Vinos
 TF-2  Circunvalación de Santa Cruz de Tenerife  TF-1  Santa Cruz de Tenerife -  TF-5  San Cristóbal de La Laguna
 TF-3  Autoestrada La Laguna - Santa Cruz La Laguna - Santa Cruz de Tenerife
 TF-4  Acceso sur a Santa Cruz de Tenerife  TF-1  - Santa Cruz de Tenerife
 TF-5  Autoestrada norte de Tenerife Santa Cruz de Tenerife - Los Realejos - * - La Guancha - * -  TF-1  Icod de los Vinos
 TF-11  Autovía de San Andrés Porto de Santa Cruz de Tenerife -  TF-5 San Andrés
Castela-A Mancha  CM-40  Rolda Suroeste de Toledo  CM-42  Toledo -  A-40  Toledo
 CM-41  Autovía da Sagra  A-5  Valmojado - Borox e Añover de Tajo;  A-4  Seseña -  AP41  Villaseca de la Sagra
 CM-42  Autovía dos Viñedos  A-42  Toledo -  A-43  Tomelloso
* Autovía de La Solana  A-4  Manzanares - * - La Solana
* Autovía do Júcar Cuenca - * - Motilla del Palancar - * -  A-3  - * -  A-31  Albacete
 CM-45  Autovía do IV Centenario Ciudad Real - * - Valdepeñas - * -  A-32 
* Autovía de Los Llanos Albacete - * - Aeroporto de Albacete
* Autovía Transmanchega  A-43  Daimiel - * -  A-4  - * - Alcázar de San Juan - * -  A-3   A-40  Tarancón
Castela e León  A-125  Autovía La Bañeza-Bragança  A-6  La Bañeza - * -  A-52  Pobra de Seabra - * - Bragança
 A-231  Autovía Camiño de Santiago Burgos - Carrión de los Condes - Sahagún - León
 A-403  Autovía Ávila-Adanero Ávila - * -  A-6  Adanero
 A-510  Autovía Salamanca-Alba de Tormes Salamanca - * - Alba de Tormes
 A-517  Autovía Salamanca-Doñinos de Salamanca Salamanca - * - Doñinos de Salamanca
 A-601  Autovía de Pinares Segovia - Valladolid
 A-602  Autovía Toro-Cuéllar Toro - * - Medina del Campo - * - Olmedo - * - Cuéllar
 A-610  Autovía Valladolid-Medina del Campo Valladolid - * - Medina del Campo
 A-619  Autovía Palencia-Magaz de Pisuerga Palencia -  A-62  Magaz de Pisuerga - * - Tórtoles de Esgueva - * -  A-1  Aranda de Duero
 A-631  Autovía de La Espina  A-6  Ponferrada - Toreno - * - Villablino - * -  AP-66 
Cataluña  C-14  Autovía Reus - Alcover  AP-7  Reus - Alcover (continúa estrada cara Andorra)
 C-16 Spain traffic signal r200.svg
 E-9 
Autoestrada de Montserrat Barcelona -  C-58  Terrassa -  C-25  Manresa
 C-16 Spain traffic signal r200.svg
 E-9 
Eixo do Llobregat  C-25  Terrassa - Manresa - Berga - * - Puigcerdà - * -  A66 
 C-17  Eixo do Congost  B-20 Barcelona -  C-25  Vic - * - Ripoll
 C-25  Eixo Tranversal  A-2  Cervera -  C-16  Manresa -  C-17  Vic -  AP-7  Xirona
 C-31  Eixo costeiro  C-32  Castelldefels -  B-10  Barcelona / Plaça de les Glòries Catalanes -  B-10  - Badalona -  C-32  Montgat
 C-31c  Ramal de El Prat  C-31  - El Prat de Llobregat
 C-32 Spain traffic signal r200.svg Autoestrada de Pau Casals
Autoestrada do Maresme
 AP-7  El Vendrell - Castelldefels - Viladecans -  B-20  Barcelona /  C-31  Montgat - Mataró - Palafolls - * -  AP-7 
 C-32b  Ramal do Aeroporto  C-32 - Aeroporto de Barcelona
 C-33 Spain traffic signal r200.svg Autoestrada Barcelona-Montmeló  AP-7  Montmeló -  B-20   C-58  Barcelona
 C-35  Autovía Vidreres-Llagostera  AP-7  Vidreres -  C-65  Llagostera
 C-58  Autoestrada Barcelona - Terrassa  C-16  Terrassa -  AP-7  -  B-20   C-33  Barcelona
 C-60  Autoestrada de la Roca  C-32  Mataró -  AP-7  Granollers
 C-65  Autovía Sant Feliu-Xirona Sant Feliu de Guíxols -  C-35  Llagostera - * -  AP-7  Xirona
 C-68  Autovía Figueres-Roses  AP-7 Figueres - Roses
Estremadura  EX-A1  Autovía do Norte de Estremadura  A-5  Navalmoral de la Mata -  A-66  Plasencia - * - Coria - * - Portugal
 EX-A2  Autovía das Vegas Altas  A-5  Miajadas - Don Benito/Villanueva de la Serena
 EX-A3  Autovía das Dehesas  A-66  Zafra - * - Jerez de los Caballeros
 EX-A4  Autovía de Estremadura  A-66  Cáceres - * -  A-5  Badaxoz
 EX-A5  Autovía da Tierra de Barros  A-5  - * - Solana de los Barros - * -  A-66  Almendralejo
 EX-A6  Autovía de La Raya  A-5  Badaxoz - * - Olivenza
Galicia  AG-11  Autovía do Barbanza Padrón - Ribeira
 AG-41  Autovía do Salnés  AP-9  Curro - Sanxenxo - O Grove
 AG-47  Autovía de Curro-Vilagarcía Curro - * - Vilagarcía de Arousa
 AG-51  Acceso PLISAN  A-52 - * - PLISAN
 AG-52  Autovía de Goyán  A-55  Tui - * - Tomiño - * - Goián
 AG-53  Autoestrada Central Galega  AP-53  Cea -  A-52  Ourense
 AG-54  Acceso a O Carballiño desde a AG-53  AG-53 Maside - O Carballiño
 AG-55 Spain traffic signal r200.svg Autoestrada da Costa da Morte  A-6 A Coruña - * - Carballo - * - Fisterra
 AG-56  Autovía Santiago-Noia  AP-9 Santiago - Brión - * - Noia
 AG-57 Spain traffic signal r200.svg Autoestrada do Val Miñor  VG-20 Vigo - Baiona
 AG-58  Acceso a Cacheiras  AG-59 - Cacheiras
 AG-59  Autovía Santiago-A Estrada  AP-53 Santiago de Compostela - A Estrada
 AG-64  Autovía Ferrol-Vilalba  AP-9 Ferrol - As Pontes de García Rodríguez - Cabreiros -  A-8  Vilalba
Madrid  M-100  Autovía Algete-Alcalá de Henares  A-1  San Sebastián de los Reyes - * -  R-2  -  A-2   M-203  Alcalá de Henares
 M-203 Spain traffic signal r200.svg Autoestrada eixo Este  R-3  Mejorada del Campo -  A-2  Alcalá de Henares
 M-402  Acceso a M-406 desde A-42  A-42  Villaverde Alto - Acceso Parquesur - * -  M-406  Leganés
 M-404  Autovía Navalcarnero-Ciempozuelos  A-5  Navalcarnero -  R-5  El Álamo -  AP-41  Serranillos del Valle -  R-4  -  A-4  Ciempozuelos
 M-406  Autovía Alcorcón-Leganés  A-5  Alcorcón - Leganés  M-402 -(continúa como estrada cara  A-42 , Xetafe e  A-4 
 M-407  Autovía de Polvoranca (Provén de estrada  M-407  desde Leganés por Polvoranca) -  M-506  Fuenlabrada - Loranca - Humanes de Madrid -  M-404  Griñón
 M-423  Autovía Pinto-Valdemoro  M-506  Pinto -  M-404   R-4  Valdemoro
 M-45  Semicircunvalación de Madrid  M-40   R-5  Leganés -  M-50   A-2  San Fernando de Henares
 M-500  Estrada de Castela  M-30  Madrid -  M-503  -  A-6  Aravaca
 M-501  Autovía de Los Pantanos  M-40  Madrid - Quijorna - Navas del Rey - * - Pelayos de la Presa - * -  A-40 
 M-503  Autovía eixo Noroeste  M-500  Madrid - Pozuelo de Alarcón - Majadahonda - Villanueva de la Cañada
 M-506  Autovía Villaviciosa-Arganda del Rey  M-501  - Villaviciosa de Odón -  A-5  Móstoles - Fuenlabrada - Pinto -  A-4  - San Martín de la Vega - * -  A-3  Arganda del Rey
 M-509  Autovía Villanueva del Pardillo- M-50  M-503 - Villanueva del Pardillo - * -  M-50  Majadahonda
 M-61 Spain traffic signal r200.svg Peche Noroeste de M-50
(Futuro peche de peaxe de M-61)
 A-6  Las Rozas - * -  A-1  Alcobendas - San Sebastián de los Reyes
 M-600  Autovía Navalcarnero-Villanueva de la Cañada (Provén estrada  M-600  desde Guadarrama ata Villanueva de la Cañada) -  M-503  Villanueva de la Cañada - * -  M-501  Brunete - * -  A-5  Navalcarnero
 M-607  Autovía de Colmenar  M-30  Madrid - Tres Cantos - Colmenar Viejo (continúa estrada  M-607  ata Cerceda e Navacerrada)
Murcia  RM-1  Autovía Santomera-San Javier  MU-30   AP-37   RM-414  Santomera -  AP-7   RM-19  San Javier
 RM-2  Autovía Cartagena-Alhama  A-30  Cartagena -  A-7  Alhama de Murcia
 RM-3  Autovía Totana-Mazarrón  A-7  Totana -  AP-7  Mazarrón
 RM-11  Autovía Lorca-Águilas  A-7  Lorca -  AP-7  Águilas
 RM-12  Autovía de La Manga El Algar - La Manga del Mar Menor
 RM-15  Autovía do Noroeste  A-7   RM-11  Lorca -  RM-714  Caravaca de la Cruz
 RM-19  Autovía do Mar Menor Baños y Mendigo -  AP-7   RM-1  San Javier
 RM-23  Enlace RM-2 a RM-3  RM-2  Alhama de Murcia -  RM-3  Mazarrón
 RM-36  Rolda norte a Cartagena Rolda norte a Cartagena
 RM-414  Autovía Santomera-Yecla  MU-30   AP-37   RM-1  Santomera - * - Yecla
 RM-714  Autovía Jumilla-Caravaca  A-30  Jumilla - * -  RM-15  Caravaca de la Cruz
País Vasco  BI-30 Spain traffic signal r200.svg Supersur Circunvalación de Bilbao
 BI-631  Autovía Bilbao-Mungia Bilbao - Mungia
 BI-636  Corredor do Cadagua Bilbao - Güeñes - * - Balmaseda
 BI-637  Autovía Barakaldo-Plentzia  A-8  Barakaldo -  N-637  - Plentzia
 BI-644  Acceso ao porto de Bilbao  A-8  - Porto de Bilbao
 GI-20  Primeiro Cinturón de San Sebastián Circunvalación de San Sebastián (Antiga AP-8)
 GI-632  Autovía Beasain-Bergara Bergara - Beasain
 N-102  Acceso Oeste a Vitoria  A-1  - Vitoria
 N-622  Acceso a Vitoria desde AP-68  A-1  Vitoria -  AP-68  Zuya
 N-624  Acceso ao Aeroporto de Vitoria  N-622   AP-1  - Aeroporto de Vitoria
 N-637  Corredor do Val de Asúa  A-8   BI-631  Barakaldo -  AP-8  Galdakao
A Rioxa  LR-111  Autovía do Oja  AP-68  Haro - * - Santo Domingo de la Calzada - * - Ezcaray
 LR-134  Autovía Calahorra-Arnedo  AP-68  Calahorra - * - Arnedo
Comunidade Valenciana  CV-10  Autovía da Plana  A-7  la Vilavella - la Pobla Tornesa - * - Vilanova d'Alcolea
 CV-20  Autovía Vila-real - Puebla  A-7 Vila-real - Onda - Puebla de Arenoso
 CV-30  Rolda Norte de Valencia  V-30  Valencia -  CV-31  Paterna
 CV-31  Distribuidor comarcal norte  CV-30  Paterna - San Antonio de Benagéber
 CV-32  Autovía da Gombalda  A-7  Massamagrell -  V-21  Massalfassar
 CV-33  Distribuidor comarcal sur  V-31 Albal -  CV-36  Torrent
 CV-35  Autovía do Turia  V-30  Valencia -  CV-25   CV-50  Llíria - Casinos - (continúa estrada  CV-35  ata límite provincia de Cuenca)
 CV-36  Autovía de Torrent  V-30 Valencia -  A-7  Torrent
 CV-50  Rolda metropolitana de Valencia Tavernes de la Valldigna - * -  A-7  L'Alcúdia - * - Benaguasil -  CV-25  CV-35  Llíria
 CV-80  Autovía Sax-Castalla  A-31  Sax -  A-7  Castalla
 CV-500  Autovía Valencia - Sueca (por El Saler)  V-15  Valencia - Sueca
 CV-864  Rolda Sur de Elx -


(* en construción ou proxecto)

Notas[editar | editar a fonte]

Véxase tamén[editar | editar a fonte]

Ligazóns externas[editar | editar a fonte]

Commons
Commons ten máis contidos multimedia na categoría: Lista de autoestradas e autovías de España