Lista de asteroides

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.

Esta é unha lista dos cincuenta primeiros asteroides descubertos. Na actualidade coñécense máis de 90.000.

Nome Data da descoberta Lugar da descoberta Ollado por
1 Ceres (planeta anano) 1 de xaneiro, 1801 Palermo G. Piazzi
2 Pallas 28 de marzo, 1802 Bremen  H. W. Olbers
3 Iuno 1 de setembro, 1804 Sternwarte Lilienthal  K. Harding
4 Vesta 29 de marzo, 1807 Bremen  H. W. Olbers
5 Astraea 8 de decembro, 1845 Driesen  K. L. Hencke
6 Hebe 1 de xullo, 1847 Driesen K. L. Hencke
7 Iris 13 de agosto, 1847 Londres J. R. Hind
8 Flora 18 de outubro, 1847 Londres J. R. Hind
9 Metis 25 de abril, 1848 Markree  A. Graham
10 Hygiea 12 de abril, 1849 Nápoles A. de Gasparis
11 Parténope 11 de maio, 1850 Nápoles  A. de Gasparis
12 Victoria 13 de setembro, 1850 Londres J. R. Hind
13 Egeria 2 de novembro, 1850 Nápoles A. de Gasparis
14 Irene 19 de maio, 1851 Londres J. R. Hind
15 Eunomia 29 de xullo, 1851 Nápoles A. de Gasparis
16 Psiche 17 de marzo, 1852 Nápoles A. de Gasparis
17 Tetis 17 de abril, 1852 Düsseldorf R. Luther
18 Melpómene 24 de xuño, 1852 Londres J. R. Hind
19 Fortuna 22 de agosto, 1852 Londres J. R. Hind
20 Masalia 19 de setembro, 1852 Nápoles A. de Gasparis
21 Lutecia 15 de novembro, 1852 París H. Goldschmidt
22 Calíope 16 de novembro, 1852 Londres J. R. Hind
23 Talía 15 de decembro, 1852 Londres J. R. Hind
24 Themis 5 de abril, 1853 Nápoles A. de Gasparis
25 Phocaea 6 de abril, 1853 Marsella J. Chacornac
26 Proserpina 5 de maio, 1853 Düsseldorf R. Luther
27 Euterpe 8 de novembro, 1853 Londres J. R. Hind
28 Bellona 1 de marzo, 1854 Düsseldorf R. Luther
29 Anfítrite 1 de marzo, 1854 Londres A. Marth
30 Urania 22 de xullo, 1854 Londres J. R. Hind
31 Eufrosina 1 de setembro, 1854 Washington  J. Ferguson
32 Pomona 26 de outubro, 1854 París H. Goldschmidt
33 Polyhymnia 28 de outubro, 1854 París J. Chacornac
34 Circe 6 de abril, 1855 París J. Chacornac
35 Leucotea 19 de abril, 1855 Düsseldorf R. Luther
36 Atalante 5 de outubro, 1855 París H. Goldschmidt
37 Fides 5 de outubro, 1855 Düsseldorf R. Luther
38 Leda 12 de xaneiro, 1856 París J. Chacornac
39 Laetitia 8 de febreiro, 1856 París J. Chacornac
40 Harmonia 31 de marzo, 1856 París H. Goldschmidt
41 Dafne 22 de maio, 1856 París H. Goldschmidt
42 Isis 23 de maio, 1856 Oxford N. R. Pogson
43 Ariadne 15 de abril, 1857 Oxford N. R. Pogson
44 Nysa 27 de maio, 1857 París H. Goldschmidt
45 Eugenia 27 de xuño, 1857 París H. Goldschmidt
46 Hestia 16 de agosto, 1857 Oxford N. R. Pogson
47 Aglaia 15 de setembro, 1857 Düsseldorf  R. Luther
48 Doris 19 de setembro, 1857 París H. Goldschmidt
49 Palas 19 de setembro, 1857 París H. Goldschmidt
50 Virginia 4 de outubro, 1857 Washington J. Ferguson

O número 1 lévao 1 Ceres que desde o 24 de agosto de 2006 está considerado planeta anano.