Lista de aeroportos de España

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.
Aeroportos de España

Lista dos aeroportos de España.

Aeroportos públicos[editar | editar a fonte]

Aeroporto Cidade Sobrenome Localización OACI IATA Pistas Operador Sitio web
Alacant-Elx Alacant L'Altet Elx LEAL ALC 1 Aena [1]
Albacete Albacete Los Llanos Albacete LEAB ABC 1 Aena [2]
Almería Almería - Almería LEAM LEI 1 Aena [3]
Asturias Asturias Santiago del Monte Castrillón LEAS OVD 1 Aena [4]
Badaxoz Badaxoz Talavera la Real Badaxoz LEBZ BJZ 1 Aena [5]
Barcelona-El Prat Barcelona El Prat/La Volatería El Prat de Llobregat LEBL BCN 3 Aena [6]
Bilbao Bilbao La Paloma/Loiu Loiu e Sondika LEBB BIO 2 Aena [7]
Burgos Burgos Villafría/Gamonal Burgos LEBG RGS 1 Aena [8]
Córdoba Córdoba - Córdoba LEBA ODB 1 Aena [9]
A Coruña A Coruña Alvedro Culleredo LECO LCG 1 Aena [10]
Donostia Donostia-Irun - Hondarribia LESO EAS 1 Aena [11]
Eivisa Eivisa Es Codolar Sant Josep de sa Talaia LEIB IBZ 1 Aena [12]
Federico García Lorca Granada-Xaén Granada Santa Fe/Granada Santa Fe e Chauchina LEGR GRX 1 Aena [13]
Gran Canaria Gran Canaria Gando, Las Palmas Ingenio e Telde GCLP LPA 2 Aena [14]
Fuerteventura Fuerteventura Puerto del Rosario, Los Matorrales Puerto del Rosario GCFV FUE 2 Aena [15]
La Gomera La Gomera - Alajeró GCGM GMZ 1 Aena []
El Hierro El Hierro Los Cangrejos Valverde GCHI VDE 1 Aena []
Huesca-Pireneos Huesca Huesca, Monflorite Alcalá del Obispo e Monflorite LEHC HSK 2 Aena [16]
Jerez Jerez de la Frontera La Parra Jerez de la Frontera LEJR XRY 1 Aena [17]
Lanzarote Lanzarote Arrecife, Guacimeta, San Bartolomé San Bartolomé GCRR ACE 1 Aena [18]
León León Virgen del Camino San Andrés del Rabanedo e Valverde de la Virgen LELN LEN 1 Aena [19]
Logroño-Agoncillo Logroño Logroño/Agoncillo Agoncillo LERJ RJL 1 Aena [20]
Madrid-Barajas Madrid Barajas/Madrid Alcobendas, Madrid, Paracuellos de Jarama
e San Sebastián de los Reyes
LEMD MAD 4 Aena [21]
Madrid-Cuatro Vientos Madrid Cuatro Vientos Madrid LECU MCV 1 Aena [22]
Madrid-Torrejón Madrid Torrejón Torrejón de Ardoz LETO TOJ 1 Aena [23]
Málaga-Costa del Sol Málaga - Málaga LEMG AGP 1 Aena [24]
Mallorca-Son Bonet Palma - Es Pont d'Inca, Marratxí LESB - 1 Aena [?]
Melilla Melilla - Melilla GEML MLN 1 Aena []
Menorca Menorca - Maó LEMH MAH 1 Aena [25]
Murcia-San Javier Murcia - San Javier LELC MJV 1 Aena [26]
La Palma La Palma Mazo Villa de Mazo e Breña Baja GCLA SPC 1 Aena []
Palma Palma Son Sant Joan Pla de Sant Jordi LEPA PMI 2 Aena [27]
Pamplona Pamplona Noain Pamplona LEPP PNA 1 Aena [28]
Reus Reus - Reus LERS REU 1 Aena [29]
Sabadell Sabadell - Sabadell LELL QSA 1 Aena [30]
Salamanca Salamanca Matacán Machacón, Calvarrasa de Abajo
e Villagonzalo de Tormes
LESA SLM 1 Aena [31]
Santander Santander Parayas Camargo LEXJ SDR 1 Aena [32]
Santiago de Compostela Santiago de Compostela Lavacolla Santiago de Compostela LEST SCQ 1 Aena [33]
Sevilla Sevilla San Pablo Sevilla LEZL SVQ 1 Aena [34]
Tenerife Norte Tenerife Los Rodeos San Cristóbal de la Laguna GCXO TFN 1 Aena [35]
Tenerife Sur Tenerife - Granadilla de Abona e San Miguel de Abona GCTS TFS 1 Aena [36]
Valencia Valencia Manises Manises LEVC VLC 2 Aena [37]
Valladolid Valladolid Villanubla Villanubla LEVD VLL 2 Aena [38]
Vigo Vigo Peinador Vigo LEVX VGO 1 Aena [39]
Vitoria-Gasteiz Vitoria-Gasteiz Foronda Vitoria-Gasteiz LEVT VIT 1 Aena [40]
Xirona-Costa Brava Xirona Girona Vilobí d'Onyar e Aiguaviva LEGE GRO 1 Aena [41]
Zaragoza Zaragoza Garrapinillos Zaragoza LEZG ZAZ 2 Aena [42]

Aeroportos privados[editar | editar a fonte]

Aeroporto Cidade Sobrenome Localización ICAO IATA Pistas Operador Sitio web
Castelló-Costa Azahar Castelló de la Plana - Vilanova d'Alcolea ? ? 1 Aeroport Castelló [?]
Central Cidade Real Cidade Real Don Quijote ? LERL CQM 1 CR Aeropuertos [43]
Lleida Lleida Alguaire Alguaire LEDA ILD 1 Aeroports de Catalunya [44]
Murcia Murcia Corvera Murcia ? ? 1 [45]
Teruel Teruel Caudé Teruel ? ? 1 PLATA [?]

Bases aéreas[editar | editar a fonte]

Base Tipo Sobrenome Localización ICAO IATA Pistas Sitio web
Alcantarilla Base aérea Murcia-Alcantarilla Alcantarilla (Murcia) LERI - 1 [?]
Armilla Heliporto militar - Armilla (Granada) LEGA - - [?]
Colmenar Viejo Heliporto militar do Exército de Terra (tráfico civil restrinxido) Madrid-Colmenar Viejo Colmenar Viejo (Madrid) LECV - - [?]
El Copero Heliporto militar Sevilla-El Copero Dos Hermanas (Sevilla) ? - 1 [?]
Gando Base aérea - Ingenio e Telde (As Palmas) GCLP LPA 2 [?]
Logroño Base aérea Agoncillo Agoncillo (A Rioxa) ? - 1 [?]
Getafe Base aérea (tráfico civil restrinxido) Madrid-Getafe Xetafe (Madrid) LEGT - 1 [?]
Morón Base aérea Sevilla-Morón Morón de la Frontera (Sevilla) LEMO OZP 1 [?]
Pollença Base militar de hidroavións Pollença Pollença (Mallorca) ? - 1 [?]
Rota Base naval con pista Cádiz-Rota Rota (Cádiz) LERT - 1 [?]
Valencia-Bétera Heliporto militar Bétera Bétera (Valencia) ? - 1 [?]

Outros aeroportos[editar | editar a fonte]

Os seguintes aeroportos atópanse dentro da publicación de información aeronáutica (AIP) de España, a pesar de que están situados en zonas que non están baixo a soberanía efectiva de España. Correspóndense a aeródromos situados no espazo aéreo cuxo control foi asignado a España pola OACI.

Aeroporto Cidade Sobrenome Localización ICAO IATA Pistas Sitio web
Dakhla Dakhla - Dakhla GSVO ? ? [?]
El Aaiún El Aaiún - El Aaiún GSAI ? ? [?]
Xibraltar Xibraltar - Xibraltar e La Línea de la Concepción LXGB ? 1 [?]


Aeródromos privados[editar | editar a fonte]

Aeródromo Propietario Localización Provincia ICAO IATA Pistas Sitio web
Alfés Generalitat de Catalunya Alfés Lleida ? ? ? [?]
Alhama de Murcia Campo de Vuelo S.L. Alhama de Murcia Murcia ? ? ? [?]
Almansa Agustín Medina Cuenca Almansa Albacete ? ? ? [?]
Altarejos-Gudalcanal José Carlos March Guadalcanal Sevilla ? ? 1 [?]
Beas de Segura Concello de Beas de Segura Beas de Segura Xaén LEBE ? 2 [?]
Benabarre Concello de Benabarre Benabarre Huesca ? ? ? [?]
Calaf-Sallavinera Juan Lladó Casanovas Calaf Barcelona ? ? ? [?]
Campolara José María Muro Lara Muñopedro Segovia ? ? ? [?]
Casarrubios del Monte Aerohobby Aviación Deportiva Casarrubios del Monte Toledo ? ? ? [?]
Casas de los Pinos Aviomancha Casas de los Pinos Cuenca ? ? ? [?]
Castejón de Monegros Pilar de Wenetz y Llopis Castejón de Monegros Huesca ? ? ? [?]
Castelló Concello de Castelló Castelló de la Plana Castelló ? ? ? [?]
Castellanos-Villacastín Rafael Gómez Cordobés Villacastín Segovia ? ? ? [?]
El Berriel Aero Club de Gran Canaria San Bartolomé de Tirajana As Palmas ? ? ? [?]
El Carrascal Agro Aro, S.A Villalba de los Alcores Valladolid ? ? ? [?]
El Castaño Agropecuaria El Castaño Luciana Cidade Real ? ? ? [?]
El Manantío Trabajos Aéreos Extremeños, S.A. Badaxoz Badaxoz ? ? ? [?]
El Tiétar Aeronáutica del Tietar La Iglesuela Toledo ? ? ? [?]
El Viso del Marqués Jaime Botín Sanz Sautuola Viso del Marqués Cidade Real ? ? ? [?]
Empuriabrava JIP Aviació Empuriabrava Xirona ? ? ? [?]
Fuentemilanos Aeronáutica del Guadarrama Segovia Segovia ? ? ? [?]
Garray Excelentísima Diputación Provincial de Soria Garray Soria ? ? ? [?]
Guadalupe José Plaza Fernández Alía Cáceres ? ? ? [?]
Igualada-Ódena Consorcio Concello Igualada-Ódena Ódena Barcelona ? ? ? [?]
La Axarquía-Leoni Benabu Real Aeroclub de Málaga Vélez-Málaga Málaga ? ? 1 [?]
La Calderera Cacerías Azor, S.A. Valdepeñas Cidade Real ? ? 1 [?]
La Cerdanya Consorcio Paritario Generalitat/Consell Comarcal de la Cerdanya Fontanals de Cerdanya e Das Xirona ? ? ? [?]
La Juliana Luis Iglesias Moñino Bollullos de la Mitación Sevilla ? ? ? [?]
La Mancha Tomás Fuertes Velero Villacañas e Quero Toledo ? ? ? [?]
La Morgal Principado de Asturias Llanera Asturias ? ? ? [?]
La Nava-Corral de Ayllón Fundación Laureado Coronel Carlos Martínez Vara de Rey Corral de Ayllón Segovia ? ? ? [?]
La Perdiz-Torre de Juan Abad Navalaumbría, S.A. Torre de Juan Abad Cidade Real ? ? 1 [?]
Lillo Concello de Lillo Lillo Toledo ? ? ? [?]
Linares José García Ortiz Linares Xaén LELI ? ? [?]
Los Martínez del Puerto Aeroclub Cierva Codorníu de Murcia Murcia Murcia LEMP ? ? [?]
Madrigalejo del Monte Jesús Corral Millares Madrigalejo del Monte Burgos ? ? ? [?]
Mafé-Gibraleón Agrícola del Pintado, S.A. Gibraleón Huelva LEMF ? ? [?]
Manresa Ramón Pujol Roca e Manuel Pujol Roca Sant Fructuós de Bages Barcelona ? ? ? [?]
Matilla de los Caños Manuel Pérez Martínez e Pascual Cantos Romero Matilla de los Caños Valladolid ? ? ? [?]
Morante José Moreno García Badaxoz Badaxoz LETE - 1 [?]
Mutxamel Promociones Deportivas Alicante S.A. Mutxamel Alacant LEMU - 1 [?]
Ocaña SENASA Ocaña Toledo ? ? ? [?]
Ontur Concello de Ontur Ontur Albacete ? ? ? [?]
Palma del Río Sebastián Almagro Castellanos Palma del Río Córdoba ? ? ? [?]
Pireneos/Andorra Aeroports de Catalunya Montferrer i Castellbò e Ribera d'Urgellet Lleida ? ? ? [?]
Pozuelos de Calatrava Avelino Antolín Toledano Los Pozuelos de Calatrava Cidade Real ? ? ? [?]
Requena Mercantil Centro de Vuelos La Fundación S.L. Requena Valencia ? ? ? [?]
Robledillo de Mohernando Aeroclub de Guadalajara Robledillo de Mohernando Guadalaxara ? ? ? [?]
Rozas Aeroclub de Lugo (xestión) Castro de Rei Lugo LERO ? ? [?]
San Enrique Gubel, S.A. Almodóvar del Campo Cidade Real ? ? ? [?]
San Luis Aeroclub de Menorca (xestión) Maó e Sant Lluís Baleares LESL ? ? [?]
Sangüesa Matías Guash Juliá Sangüesa Navarra ? ? ? [?]
Santa Cilia de Jaca Dirección General de Turismo de la Diputación General de Aragón Santa Cilia de Jaca Huesca ? ? ? [?]
Santo Tomé del Puerto SENASA Santo Tomé del Puerto Segovia ? ? ? [?]
Sotos Aeroclub de Cuenca Sotos Cuenca ? ? ? [?]
Tomás Fernández Espada Thomás Huster y Asociados, S.L. Villamartín Cádiz LETF 1 AeroClub Volar
Torozos Salvador Martín de la Concha Valladolid Valladolid ? ? 1 [?]
Vilaframil Club Aéreo de Ribadeo Ribadeo Lugo LEVF ? 1 [?]